Forum dyskusyjne przy FŻP

sponsorowane przez Stowarzyszenie 614. Przykazania (www.the614thcs.com)
Teraz jest Śr wrz 08, 2010 3:54 pm

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 11:26 pm 

Cytuj:
Tak, były ponoć plany wysadzenia meczetu Al-Aksa przy pomocy użycia tunelu jaki wiedzie pod wzgórzem. Były też próby zwożenia budulca na Świątynię na wzgórze.

Ciapkowaty, wyluzuj. Nie ma tunelu pod wzgórzem. Jest tunel obok wzgórza o który Palestyńczycy zrobili taką historię że w zamieszkach zginęło 18 osób.
Na wzgórze nikt nie zwozi budulca, bo wzgórzem rządzi waad, który nie tylko ma w 4L żydowską historię tego miejsca ale też wprost i publicznie jej zaprzecza.
To jakaś teoria spiskowa i bardzo mnie dziwi, że inteligentny człowiek takie rzeczy wypisuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 22, 2010 9:40 pm 

Korzon napisał(a):
Nie ma tunelu pod wzgórzem. Jest tunel obok wzgórza (...)
Na wzgórze nikt nie zwozi budulca

Nie "zwozi" tylko próbował zwozić. Słyszałem i pisałem o pojedynczym przypadku, który póki co pewnie się nie powtórzy, bo znaleźli sobie inne miejsce na rekonstrukcję Świątyni.

A co do planów użycia tunelu, to też są wiarygodne źródła, które o tym mówią. Nie wiem po co zaprzeczać faktom. No chyba, że jest się nie w temacie.

A ze spiskiem to nie ma nic wspólnego. Te wszystkie informacje są jawne. Tak jak i starotestamentowe proroctwa są jawne.

Srebroń napisał(a):
Kiedyś mówiono że papier wszystko zniesie,nawet wymysły van Denikena

Myślę, że bawisz się w manipulację. Przyrównywanie Denikena do tej poważanej instytucji jest całkowicie nie na miejscu. Widziałeś tę potężną złotą menorę jaką przygotowali? Jest tam pokaz slajdów z tego jak ją przenosili. To nie jest jakiś nawiedzony gościu z ciekawymi teoriami tylko potężna organizacja, wspierana przez jeszcze większe, inne.

Ale przecież nie musicie się ze mną zgadzać :)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 23, 2010 4:56 pm 

Cytuj:
Nie "zwozi" tylko próbował zwozić. Słyszałem i pisałem o pojedynczym przypadku, który póki co pewnie się nie powtórzy, bo znaleźli sobie inne miejsce na rekonstrukcję Świątyni.

A co do planów użycia tunelu, to też są wiarygodne źródła, które o tym mówią. Nie wiem po co zaprzeczać faktom. No chyba, że jest się nie w temacie.

A ze spiskiem to nie ma nic wspólnego. Te wszystkie informacje są jawne. Tak jak i starotestamentowe proroctwa są jawne.

Obawiam się że to jakieś bzdury.

Jeśli, jak piszesz te informacje są jawne, czy byłbyś tak uprzejmy i podał ich źródło?

Tytuł:
PostNapisane: N sty 24, 2010 6:53 am 

cipkowaty napisal: Nie wiem po co zaprzeczać faktom.

A fakty sa takie:
http://english.thekotel.org/content.asp?id=116

Ktos zaprzecza?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 7:18 pm 

Esther napisał(a):
cipkowaty napisal

Chamstwo i prostactwo, Esther.

Ale i tak Ci odpiszę, by wykazać Twoją ignorancję w temacie. Chociażby dla swojej satysfakcji, udowodnienia Tobie, że się mylisz i mało wiesz.

Cytuj:

A co to ma do rzeczy?
Tam nie ma żadnej informacji o incydencie z planami wysadzenia meczetu. Tunele są chyba pod każdym odpowiednio starym miastem, nic nowego.

Tutaj jest cytat na temat o jakim była mowa. Chcesz pogrzebać więcej to temat wygooglaj.

"Otwarcie i udostępnienie turystom tunelu biegnącego pod Kopułą Skały w ubiegłym roku wywołało kolejną falę niepokojów w strefie Jerozolimy, ze względu na potwierdzane przez wywiad wojskowy Izraela informacje, że jest to najprostszy sposób zniszczenia meczetu. W 1985 roku w ten sposób zamachu chciało dokonać terrorystyczne ugrupowanie ortodoksyjnych Żydów „Komando ’80”, na czele którego stał cytowany już Yehudah Etzion. Służby specjalne zamach udaremniły. "

A także

"Planowane wyładowanie 4,5 ton marmurowych bloków do budowy Świątyni zostało zablokowane przez policję i Palestyńczyków."

Ten tekst można znaleźć na wielu stronach, np. tutaj http://www.bibula.com/?p=2052

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 27, 2010 9:36 pm 

NIe żebym się czepiał ale...
lista innych artykułów na tym portalu budzi pewne wątpliwości.

Cytuj:
* 12-19-2009 -- Największa zbrodnia komuny – Stanisław Michalkiewicz
* 11-21-2009 -- UK: Bogaty rabin aresztowany za podawanie narkotyków dziewczętom, w zamian za “świadczenie usług seksualnych”
* 11-20-2009 -- Posen – Nazifrei! – Stanisław Michalkiewicz
* 11-16-2009 -- Główny Rabin armii izraelskiej potwierdza nienawiść do gojów: Będziesz potępiony jeśli wykażesz miłosierdzie wrogowi
* 11-13-2009 -- Komentarz do skandalicznej publikacji [antypolskiego Żyda] Seweryna Blumsztajna na łamach “Gazety Wyborczej”
* 11-8-2009 -- Amerykański Żyd zbeszcześcił publicznie obraz Chrystusa
* 10-23-2009 -- Żydowski ekstremista, doradca Obamy proponuje znieść instytucję małżeństwa
* 10-17-2009 -- Kwestia żydowska w OUN-UPA – Aleksander Djukow
* 10-12-2009 -- Alinsky – Obama: Niebezpieczne związki – John Vennari
* 10-8-2009 -- Brytyjski (czytaj: żydowski) komik bierze się za politykę. Polaków oskarża o Holokaust, PiS o homofobię

Nie jestem pewien czy to jest niezależne źródło...
Może masz jakieś inne?

Nie będę się powtarzał ale jeśli nie jesteś betonem (a myślę że nie) to pewnie znajdziesz informacje o zamieszkach związanych z udostępnieniem turystom i przebiciem przejścia do dzielnicy arabskiej z tunelu pod zachodnią ścianą

Zapewne też podobne relacje można znaleźć na temat remontu zachodniego wejścia na górę świątynną - może stąd te sensacje o zwożeniu materiału na budowę.

Tak przy okazji - wiesz ile to jest 3.5 tony kamienia?

Tytuł:
PostNapisane: So sty 30, 2010 8:42 am 

Korzon napisał(a):

No może budzić wątpliwości niektórych, ale tak jak pisałem, ten tekst jest skopiowany na wielu stronach i trudno powiedzieć, która z nich jest ich źródłem, więc trudno po tym oceniać rzetelność. Raczej trzeba by poszukać potwierdzenia w innych źródłach, wpisując podane dane.

Cytuj:

Tak, potrafię to sobie określić bez problemu. To będzie pewnie jakaś taka jedna wywrotka co najwyżej, więc niby nic, chyba, że ktoś patrzy na to symbolicznie jako próbę, początek czegoś, a nie ilościowo.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 30, 2010 8:42 am 

Korzon napisał(a):

No może budzić wątpliwości niektórych, ale tak jak pisałem, ten tekst jest skopiowany na wielu stronach i trudno powiedzieć, która z nich jest ich źródłem, więc trudno po tym oceniać rzetelność. Raczej trzeba by poszukać potwierdzenia w innych źródłach, wpisując podane dane.

Cytuj:

Tak, potrafię to sobie określić bez problemu. To będzie pewnie jakaś taka jedna wywrotka co najwyżej, więc niby nic, chyba, że ktoś patrzy na to symbolicznie jako próbę, początek czegoś, a nie ilościowo.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 01, 2010 9:27 am 

A ja byłam w instytucie :) Dokładnie rok temu kiedy było mi dane gościć w Jerozolimie. Przewodnik zaproponował nam wizytę w Instytucie a my bardzo chcieliśmy. Mieliśmy wykład, pokazano nam kilka przedmiotów świątynnego wyposażenia. Opowiadano nam o przygotowaniach do odbudowy Trzecież Świątyni, o badaniach sejsmicznych nad wielkimi trzęsieniami ziemi jakie co około 100 lat nawiedzają Jarozolime z taką siłą, że mogą one zrównać z ziemią m.in zabudowane wzgłorze świątynne.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 01, 2010 10:54 am 

Jak dla mnie, to niech odtwarzają Świątynię, gdy tylko będzie możliwość, przeniosą ją na wzgórze i może jeszcze za tego żywota, będę świadkiem przyjścia Mesjasza (i Antychrysta niestety). Czad! 8)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 04, 2010 5:29 pm 

Żyd Rockefeller chce odbudować Trzecią Świątynię.

http://wiadomosci.onet.pl/2123684,12,bu ... ,item.html

Ja nie mam wątpliwości. Jedynie Ci którzy nie są z tematem zaznajomieni odpowiednio mogą mieć wątpliwości, czy Trzecia Świątynia nadchodzi i czasy Antychrysta i Mesjasza.

Tytuł: TRZECIA SWIATYNIA
PostNapisane: Pn lut 08, 2010 7:23 am 

Rockefeller NIE JEST Zydem.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 08, 2010 8:01 am 
Oczywiste że nie jest...Rodzina Rockefellerów przybyła z Niemiec,ale prawdopodobnie ich korzenie są z francuskich hugenotów...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 08, 2010 6:07 pm 

To po co by się angażował w kwestie typowo żydowskie?

Nie ma znaczenia skąd przybył do USA akurat. Wędrówka ludów jest kwestią znaną.

Zresztą, czy to jest istotne? Ważniejsze jest, że chce zainwestować i wesprzec odbudowę świątyni, tutaj akurat. O taki zastrzyk pieniężny na pewno przyśpieszy jej powstanie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 18, 2010 7:20 pm 

Świątynia Jerozolimska miała spis kohenów tzn ich drzewo genologiczne aż do Aarona!! Spis ten uległ zniszczeniu w czasie zburzenia drugiej świątyni

Żaden Żyd współcześnie nie potrafi udowodnić że pochodzi od Aarona! By był uznany, wymagane jest drzewo genealogiczne aż do samego Aarona plus dowody które były wymagane w czasie istnienia I i II świątyni

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC