Forum dyskusyjne przy FŻP

sponsorowane przez Stowarzyszenie 614. Przykazania (www.the614thcs.com)
Teraz jest Pt wrz 10, 2010 8:16 pm

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So mar 06, 2010 8:52 am 

tuitam napisał(a):
4. krzysio ty probujesz pomieszac zydow z palestynczykami na wzor .... wszystkich krajow laczcie sie.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: So mar 06, 2010 6:11 pm 

Sjonista napisał(a):
Ritta napisał(a):
TU miało być zajefajne zdjecie Izraelczyka w T-shircie "I am a Sabra", ale zabroniono kopiowac:-("

Kopiować owszem, ale link do zewnętrznego źródła jak najbardziej wolno.
.

...Hyhyhy To juz drugie nasze starcie z Syjonista , w kwestii linków..otóz TYM razem , niestety NIE wolno kolpiwać , nawet linka zewnetrznego.. Bo zdjecie umieszczone jest na prywatnym - w sensie "otwartosci" - blogu pewej Pani. Ona wybiera czytelników swego bloga. i juz)))) oczywiście linka podac mogę ale... poproszone Towarzystwo zostanie o podanie loginu i hasła..)))
Pisząc o zdjęciu , które miłao być zamieszczone liczyłam na wyobrażnie forumowiczów i dobry humor:-)
.....wracając do tematu narodowości... to przyznam sie szczerze, z ez tych rozważań juz niewiele rozumiem , wszytko jakos do jednego wora wrzucone.
Także poczytam sobie ..siedząc w kaciku)))

Tytuł:
PostNapisane: N mar 07, 2010 5:22 am 

Ritta napisał(a):
...Hyhyhy To juz drugie nasze starcie z Syjonista , w kwestii linków..otóz TYM razem , niestety NIE wolno kolpiwać , nawet linka zewnetrznego.. Bo zdjecie umieszczone jest na prywatnym - w sensie "otwartosci" - blogu pewej Pani.

Trochę nie tak.
Otóż nie wdając się w szczegóły techniczne, zwykle linki do elementów strony nie proszą o hasła.

Natomiast zupełnie czymś innym są prawa autorskie.
Pomijając oczywiście "prawa autorskie" Billa G. do białej strzałki na niebieskim tle.

A jak to po holendersku by było "Open mind, open source !" ?

.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 07, 2010 6:49 am 

;-)
Oj..Syjonisto, z całym szacunkiem..ale "co Ty wiesz o ....blogach na Bllogerze")
co do sloganu Owego, to pomyka ona po tutejszych mediach w oryginale, gdyz angielski jest tu , jezykiem nr 2..ale pokusze sie o przetłumaczenie i brzmi to mniejwiecje tak...
"Openen van gedachten... bron openen"
cium

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 8:15 pm 

kiedyś w Polsce wypełniało się rubrykę narodowość, jak ktoś się przyjmował do pracy, szedł do szkoły, na studia, wyrabiał dowód osobisty, wszędzie trzeba było wpisywać narodowość... koniec tych rubryczek nastał z końcem realnego socjalizmu i myślę, że nikomu ich nie brakuje, mnie wydają się całkiem bez sensu

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 8:26 pm 

Akurat nie wydaje mi się żeby nastał koniec tych rubryczek.

W czasie Spisu Powszechnego w ankietach znajduje się pytanie o narodowość, chociaż z tego co pamiętam odpowiedź jest na nie dowolna.

Wydaje mi się również że przy rejestracji dzieci też się wpisuje narodowość. Przynajmniej tak było 3 lata temu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 8:33 pm 
Co znaczy że odpowiedź jest dowolna ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 09, 2010 8:43 pm 

Srebroń napisał(a):
Co znaczy że odpowiedź jest dowolna ?

Możesz jej udzielić według własnego uznania lub jej nie udzielić jeżeli nie chcesz.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 10, 2010 12:18 am 

jeśli chodzi o spis ludności, to chyba niektórym mniejszościom bardzo zależało, żeby wpisywać narodowość, zdaje się mniejszość niemiecka o to walczyła.... ciekawe że w Niemczech Polacy podobno nie są uznawani za mniejszość narodową

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 10, 2010 5:49 am 

Nome napisał(a):
ciekawe że w Niemczech Polacy podobno nie są uznawani za mniejszość narodową
Wynika to z faktu, że Polacy w Niemczech są ludnością napływową. Z tego co wiem według polskiego prawa też nie przysługuje takim grupom status mniejszości narodowych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 10, 2010 12:34 pm 

jakoś mnie to nie przekonuje... w Niemczech to w ogóle trudno zachować narodowość Polakom, pamiętam jedną dziewczynę, która wyszła za mąż za Niemca, rodzina chłopaka bardzo o nią dbała, pomagali jej we wszystkim, jak kończyła studia, przy dzieciach, ale nie wolno jej było mówić po polsku, ani słowem, dzieci w ogóle nie znają polskiego....

mnie to się wydaje, że Niemcy mają po prostu wpojone od dziecka, że Polacy to coś złego

wracając do narodowości Izraelczyk, to wydaje mi się, że religijne środowiska żydowskie nigdy tego nie odpuszczą, to tak jak niektórzy w Polsce - Polak to ma być katolik - żadne argumenty nie trafią

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 10, 2010 3:31 pm 

Nome napisał(a):
jakoś mnie to nie przekonuje...
Może zapoznaj się z naszym ustawodawstwem w sprawie mniejszość narodowych. Jeśli ono Cię nie przekona to już nic. :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 10, 2010 5:49 pm 

:)
fakt, nie znam się na prawie odnośnie mniejszości narodowych

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 10, 2010 7:50 pm 

Generalna zasada jaka panuje odnośnie mniejszości narodowych w Europie jest taka że aby jakaś grupa została uznana za mniejszość musi zamieszkiwać od wielu pokoleń czyli w praktyce muszą to być autochtoni. Mniejszością w Polsce mogą być Niemcy natomiast Polacy w Niemczech są Polonią.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC